Verwenmiddag

 

Een heerlijke handmassage, bijpassende muziek, lekkere olie en extra zachte handdoeken, vaak in combinatie met een algemene handverzorging met heerlijke produkten, altijd een gezellig gezamenlijk koffie moment ergens halverwege de middag, aandacht en pure verwennerij, samen genieten en lachen dat is 'de Verwenmiddag' in een notendop.

 

We komen ‘cadeautjes’ brengen maar het voelt alsof we zelf ook steeds ‘cadeautjes’ ontvangen. De reacties van de bewoners, zo fijn, de verhalen die gedeeld worden na een handmassage in de luie stoel, de gezelligheid aan tafel bij een gezamenlijk koffiemoment en tijdens de handbadjes en het verzorgen van de nagels. 

 

Hoe het begon

“Kun jij een verwen middag organiseren voor onze bewoners?" En kun je naast de handmassage ook de nagels lakken? Het gaat om 9 mensen, sommigen nog wel mobiel, anderen niet. Sommigen nog wel helder, anderen iets minder. Zij verdienen allemaal een verwen moment!" Deze vraag kwam vanuit een zorginstelling voor ouderen.

 

Het werd een geweldige middag!

Na een rustige, duidelijke uitleg zijn we gestart. Eerst een rustig hoekje creëren, de luie stoel stond al klaar. Samen met een stapel zachte handdoeken, lekkere olie en een zacht muziekje was de relax hoek hiermee compleet. Op tafel werden de nagellak flesjes uitgestald en de handbadjes steeds opnieuw gevuld.

 

Natuurlijk helpt het dat we allebei gewend zijn om te werken met ouderen waaronder ook ouderen met een vorm van dementie.

Van een medewerker kregen we terug dat we zo heerlijk ‘rustig’ waren. Een collega buurvrouw kwam even om de hoek spieken en zei later: “Er hing echt een ‘Zen’ sfeer in de kamer, een hele fijne sfeer.

 

Zo onstond dit prachtige pakket, een heerlijke verwenmiddag voor ouderen

Een volledig programma wat ongeveer zo'n drie uur duurt, afhankelijk van het aantal bofkonten.  Naast de handmassage en een handbadje bieden we, of nagels lakken aan, of een algemene handverzorging. Uit ervaring kan ik zeggen dat bijna íedereen voor de algemene handverzorging kiest. Hiervoor worden produkten gebruikt van goede kwaliteit. Ook geschikt voor stoere mannen! Het gezamenlijk koffiemoment tussendoor is altijd een groot succes. Wij zorgen alweer voor de juiste sfeer en natuurlijk iets lekkers voor bij de koffie of thee. Wij bieden dus een volledig pakket alles inclusief. De zachte handdoeken, de juiste muziek inclusief box, de massageolie, alle heerlijke produkten, de accesoires waarmee we op tafel de juiste sfeer creeren, en iets lekkers voor bij de koffie. Een volledig pakket voor een vaste prijs.

 

Goed om te weten: een handmassage werkt ontspannend. Door de aanrakingen maakt je lichaan namelijk endorfine aan. Dit zorgt ervoor dat je je beter gaat voelen. Handmassage geeft een moment van ontspanning en het vermindert stress. Omdat handmassage ook angstige en onrustige gevoelens kan verminderen is deze vorm van massage ook zeer geschikt voor ouderen met een vorm van dementie.

 

Als je dan van een vaste medewerker hoort dat ze echt kan zien dat de bewoners er enorm van genieten, zijn dat toch die mooie cadeautjes. De lach van de bewoners op hun gezicht, de humor die we delen, de mooie verhalen en gezellige momentjes samen. Goud!

 

Wil je meer informatie of een verwenmiddag reserveren, bel gerust! Of stuur ons een bericht via het contact formulier.

 

Lieve groet,

Conny en Patricia