Eenzaamheid verlichten

 

Eenzaamheid gaat vaak gepaard met negatieve gevoelens van leegte, verdriet en angst. Het kan lichamelijke of psychische klachten geven. Gevoelens van eenzaamheid kunnen invloed hebben op je gezondheid, welzijn en kwaliteit van leven.

 

Een handmassage geeft ontspanning en vermindert gevoelens van stress. Je lichaam maakt endorfine aan waardoor je je gelukkiger gaat voelen. Er wordt fysiek contact gemaakt, er zijn aanrakingen en er is pure aandacht. Dit alles zorgt ervoor dat gevoelens van eenzaamheid worden verlicht. Mensen stellen zich open en delen na de handmasage hun gevoelens en verhalen. En ik luister................ En indien nodig kan ik signaleren.

 

Voor mensen van wie de partner is overleden kan het troost bieden. Vooral het fysieke contact wordt vaak gemist. Een handmassage kan hier een belangrijke rol in spelen. Er is oprechte aandacht, een moment van ontspanning en contact maken. Als bijvoorbeeld de kinderen wat verder weg wonen, is het mooi dat ik op die manier iets voor de ouder kan betekenen. En de kinderen hierin kan ondersteunen.

 

Ik heb veel geleerd over dementie, tijdens opleidingen en workshops, en nog steeds in de praktijk. Graag wil ik mijn kennis en ervaringen inzetten om ook mensen met dementie te begeleiden.

 

Ik denk graag met jullie mee, neem gerust contact op!