'Uurtje aandacht'

 

Blosjes op je wangen

 

Pure aandacht en echt contact maken. Zo fijn als dat kan! Als bijvoorbeeld de kinderen ver weg wonen. Hoe fijn is het dan dat ik toch persoonlijke aandacht kan geven. Zorgen voor een stukje ontspanning, samen naar buiten de natuur in. Of samen luisteren naar 'oude' muziek, misschien kunnen we zelfs een dansje wagen ;-) Altijd met een luisterend oor, verhalen delen met elkaar. We maken er samen een gezellig moment van! Ontspanning, gevoel van geluk, oprechte aandacht, fysiek contact, gevoel van eenzaamheid tegen gaan; dit komt ook allemaal terug in mijn handmassage. Ook dat is een mogelijkheid. Lees hier wat een handmassage voor je kan doen.

 

Is er behoefte aan een beetje ondersteuning? Dan help ik u graag.

 

Een luisterend oor, meevoelen en meedenken, verbinding maken, contact; heerlijk vind ik dat. In mijn tijd bij Rabobank Tilburg was soms een blik in de ogen of een lach al voldoende, altijd een warm welkom. Bij de Leyhoeve gaat dat contact maken niet altijd even makkelijk. Op de zorgafdeling van dit woonlandschap wonen mensen met verschillende vormen van dementie. Ik ga steeds op zoek naar de dingen waar zij blij van worden. Samen met collega's en bewoners wordt er gezongen, gelachen en gehuild. Midden in de huiskamer staan dansen. Geweldig! Als ik dan die glinstering weer even in de ogen zie of een ondeugende blik, voelt dat voor mij als een kadootje.

 

Ik heb veel geleerd over dementie, tijdens opleidingen en workshops, en nog steeds in de praktijk. Graag wil ik mijn kennis en ervaringen inzetten om ook mensen met dementie te begeleiden. Ik kan eventueel de 'taak' van een mantelzorger even overnemen, zodat hij of zij een paar uurtjes voor zichzelf heeft. Iedereen verdient toch een moment voor zichzelf.

 

Samen mooie momenten maken.

 

Blozz

 

 

Blosjes op je wangen

 

Heerlijk soezelig

Omdat je blij bent

Vol verwachting

Na een ondeugende actie

Van samen dansen in de kamer

Een mooie herinnering

Van de frisse buitenlucht

Heerlijk met je snoet in de zon

Zo hard gelachen

Je voelt je fijn

 

 

Bloesem

 

Staat voor puur, teder, prachtig

mooi, helder, fijn en zacht,